Hellviktangen

Når jeg tenker på Hellviktangen så kommer av en eller annen grunn slagordet til såpeserien Hotell Cæsar opp i tankene mine; et hjem for oss et hjem for deg.

Jeg er ikke den eneste Nesoddingen som har dette "hjemlige" forholdet til dette vakre herskapshuset nede ved vannet. Vi er mange som har tett og lang historikk og tilknytning til stedet.

- I fjor "startet" et godt samarbeid med meg og Hellviktangen, etter at jeg vendte hjem fra København og satset på mitt eget firma og kunnskap.

Men historien mellom meg og Hellviktangen går mye lengre bak i tid.

I dag er det min mor, Bente Westergaard som driver stedet (på 10 året).

Men faktisk flere år før hun tok over driften hadde jeg sommerjobb som kokk på kjøkkenet, og var også kjøkkensjef en sommer med ansvar for både bryllupsmiddager og søndagskafé.

"Heldigvis" kom jeg meg etterhvert ut av kjøkkenet på permanent basis og over i dekoratør-avdelingen hvor jeg føler meg som mest hjemme.

I sommer inviterte vi Radius design, som jeg har jobbet med ved tidligere anledning til å komme med deres rådgivning for fargene til husets vegger. De har designet både nye Grand kafé og Ekebergrestauranten, for å neven noe. Det er de som har kommet opp med denne nydelige mørke fargen som nå preger veggene i salen.

Baren har også fått ny maling, og peisestuen og trappen står for tur over jul.

I høst inviterte jeg min gode venninne og dekoratør Marianne Leren til å lage noe vakker vinterdekor til terrassen. Sammen skapte vi denne furu-instalasjonen inspirert av naturen rundt Hellviktangen.

Julebordsesongen er i full sving og hvite blomster, pinjekongler, lys og falsk sne står på tapeten.

Dekoren rundt i huset er en del av plantekaféen, og de fleste krukker og planter kan kjøpes, eller bestilles opp.

Her er det Sedertre, franske tulipaner med eucalyptus og krukker fra Housedoctor.


Siste innlegg
Arkiv
  • Facebook
  • Instagram

Blomsterdekoratør Kirsten Westergaard - Etablert 2010