Jul i plantekaféen

FØRSTE JULEN OVERSTÅTT

Første julen i plantekaféen er over, og det var en god start på noe jeg håper blir en god tradisjon fremover. I samarbeid med Kari Noregers julemarked som i år var på sitt niende år. Et julemarked med fokus på håndlagde lokale produkter av høy kvalitet.

Kaféen holdt åpent og det var lun og god stemning i hele huset på Hellviktangen i førjulstiden.

Amta skrev to artikler og vi fikk gode tilbakemeldinger på utvalget og stemningen det gir å handle julegaver, delikatesser og blomster i det gamle og flotte huset ved vannet.

Vi har allerede planlagt neste års marked og åpningstider, og julaften faller på en mandag, noe som gjør at vi holder to langhelger med julemarked helt ut lille julaften !

JULEHILSEN PÅ DØRA

I år var jeg så heldig å få masse julebestillinger via interflora som en "alternativ" interfora butikk, pga Nesodden Blomster holdt julefri. Det ble både utkjøring, og produksjon til sent på kveld, men veldig hyggelig å få reise rundt og dele ut julehilsner innen roen senket seg en gang sent på lille julaften.

JULEDEKORASJONER

Til jul er det gjerne rødt som gjelder, det er en farge jeg selv ikke bruker så ofte, men til jul synes jeg det er vakkert. Spesielt røde ranunkler er en favoritt med anemonene. Her i kombinasjon med sjokoladeorkidéer, stjerneskjerm og ferske pinjekongler.

INNPAKNING AV JULEGAVER

Jeg har egen kortserie, og de minste kortene "tags" gjør seg veldig på pakker. Jeg solgte overraskende lite kort, som betyr at til neste år må jeg komme litt tidligere på banen med innpaknings-inspirasjon. Det er jo en stor del av å få en gave, at den er vakkert pakket inn og ser forseggjort ut. Selges løse, eller i pakker på 10 kort til en redusert pris.

JULEROSER

Disse nydelige julerosene tok jeg inn som et markedstilbud, til 375,- (originalpris 525,-) disse nydelige julerosene trives best i et lyst og litt kjølig rom. Må ikke overvannes, og kan plantes ut i et surjordsbed når våren kommer. Blomstrer enten til jul, eller mot våren.

Julerosen står eksepsjonelt lenge med sin blomst, grunnet at det botanisk sett ikke er kronblader, men plantens "høyblader" vi oppfatter som kronblader. Disse blir mer og mer grønne og papiraktige etter som de blir eldre. De "egentlige" kronbladene drysser av sammen med pollengriflene i midten.

Når du planter den ut vil det komme grønne blader fra midten, da disse har blitt klippet vekk av gartneren for å fremme blomstring på disse nydelige eksemplarene.

BORDINSPIRASJON

Bittelille julaften sto jeg til langt ut på kvelden og ryddet vekk alle varene som sto på bordet for å gjøre klart dette inspirasjonsbordet til julaften. Håndbrettede stjerner, gull-lysestaker, snøklokker i nydelige skåler, og misteltein på bordet, elementer man kan kjøpe, eller bare nyte som inspirasjon .

GOD JUL

Denne vakre "god jul" dekoren er en av mine favoritter og noe av det første jeg henger opp hjemme, jeg kjøpte den inne på markedet til Kari for flere år siden og har vært en favoritt siden.

Bokstavene kan også kjøpes løst, hun har hele alfabetet :)

INFO OG PRISER

Lysestake med fleksible ledd og 6 lys, kr 1049,- fra housedoctor. Skål med snøklokker 115,- pluss snøklokker 65,- Fittonia i skål (fargerik grønn og rød plante) 45,- skål 95,-

Håndlagde stjerner av eget miljøvennlig julepapir kr 49 - 149,-

Lite juletre kr 95,- skål kr 95,-

Misteltein fra 45,- - 95 kr bunten.

Økologiske stearinlys kr 120,- for 10 stk

Malerier av Elin Eriksen i bakgrunnen "klesmøll på japansk papir av lin og hamp" med gull 3000,- pr stk,


Siste innlegg
Arkiv
  • Facebook
  • Instagram

Blomsterdekoratør Kirsten Westergaard - Etablert 2010