Plantebyttedag

Søndag 11. mars - plantebyttedag med stueplanter.

Det hele startet med at jeg fikk en stikling av en kunde..

En nydelig liten småprikkete Begoniaplante jeg ikke hadde fra før.

I tillegg fikk jeg en liten avlegger av en plante på vei ut av produksjon hos gartneriene pga fallende popularitet som vi kom i snakk om. Det viste seg at hun hadde flere av denne hjemme hos seg, og så var jeg så heldig å få en liten avlegger.

Jeg ble så glad, og tenkte dette var utrolig hyggelig !

Derfor ville jeg gjerne skape rom for flere sånne hyggelige møter, og dro i gang denne plantebyttedagen. i tillegg til at jeg er opptatt av miljøtiltak som demper kjøpe-nytt presset.

BILDER FRA BYTTEDAGEN

Nede til venstre ser du knollene til denne spiselige Oxsalis kløveren (oppe til høyre) En vakker plante med mørke lilla blader og lyse klokkeblomster.

Som alle kyollplanter visner den ned og har en hvileperiode for så å vokse opp for en ny runde med blomstring og blader.

De som ikke kjenner denne planten vil tro at den har dødd og kaste den, men det er det ingen grunn til, for den hviler bare, og så kommer den igjen. og igjen.

MANGFOLD

Mangfoldet hos gartnerne er i tilbakegang pga oss forbrukere som kan mindre og mindre om planter og krever lengre blomstring og mer hardføre planter vi kan "neglisjere" og stue inn i mørke hjørner for å "freshe" opp våre sterile hjem. (det var kanskje litt vel dystert skrevet, men det er et snev av sannhet i det..)

Derfor ville jeg legge til rette for å få mer samtale rundt planter, sorter og stell.

Muligheten til å få tak i planter som ikke er i produksjon, eller gi folk en liten bit lykke i form av å finne en liten plante man har ønsket seg uten at det koster noe.


Siste innlegg
Arkiv
  • Facebook
  • Instagram

Blomsterdekoratør Kirsten Westergaard - Etablert 2010